Åpent brev til Lambi

toalett
Bilde fra Instagram, fant det via Google.
Aner ikke hvem som har lagt det ut.

Kjære Lambi. Je suis papier toilette.

I Dagbladet i dag kan vi lese om Mette som fikk dere til å fjerne «God jul»-toalettpapiret deres fra deres sortiment, grunnet blasfemisk innhold. Hun reagerte, ifølge artikkelen, med vantro på dette toalettpapiret. Selv reagerer jeg med vantro over at hun faktisk reagerte med vantro.

«God jul» er vel strengt tatt ingen religiøs hilsen. Det var neppe det som stod på kortene Jesus fikk da han, ifølge en bok, ble født. Det stod mest sannsynlig «Velkommen til verden», eller i beste fall «Det ble en gutt!»

Hadde toalettpapiret deres hatt en avbildning av Jesus på korset skulle jeg sagt meg enig i at det kanskje var å gå litt for langt – for noen. Selv er jeg ateist og hadde nok aldri kjøpt toalettpapir med bilde av Jesus på. Men at det står «God jul» på det er jo bare koselig, det er for øvrig den eneste julepynten jeg har på badet i julen.

Siden debatten om ytringsfriheten har stått veldig i fokus dette året syns jeg ikke dere, på grunnlag av én dames klage, skal fjerne dette produktet. Hadde vært interessant å vite om dere har fått flere slike klager på dette toalettpapiret. Det ville i alle fall bevist at folk har for mye fritid. Jeg har personlig veldig mye fritid så det er derfor jeg tar meg tiden til å skrive dette åpne brevet.

Det blir i alle fall trist å komme ut på badet til jul og ikke få noe julestemning i det hele tatt. Man får muligens kjøpt en rull eller to på finn.no eller på svartebørsen, men vil tro at de forsvinner fort nå som dette er et faktum. Jeg håper dere vil revurdere saken, og igjen innføre dette produktet med «God jul» på. Om ikke for min skyld, så gjør det for ytringsfriheten og for julestemningen på badet.

Det er tross alt dette toalettpapiret som får julen til å vare helt til påske.

mvh
André Ulveseter

——  Oppdatering 6. mars 2015 under   ——
SVAR:
I dag, fredag 6. mars fikk jeg svar fra Lambi. Gjengitt i sin helhet under:

God ettermiddag

Takk for din mail og tilbakemelding.

I løpet av de siste dagene har vi opplevd stor interesse for, og en livlig samtale rundt, Lambis toalettpapir med julemotiv, og vi ønsker å uttrykke vår varmeste takk til dere alle – det er flott å se hvor stort engasjement dere viser for våre produkter!

Allerede nå, i god tid før jul, ønsker vi å fortelle at vårt velkjente julepapir ikke kommer til å forsvinne fra markedet. Vårt mål er å skape nye julemotiv hvert år, med den hensikt å spre julestemning, glede og omtanke – og det kommer vi til å fortsette med.

Vi er veldig glade for den begeistring som Lambis tørke- og toalettpapir med julemotiv har skapt, og når det gjelder neste jul så vil du få muligheten til å være med og avgjøre hva slags julemotiv vi skal ha!

Det blir en avstemning på vår Facebook-side i løpet av våren, hvor du kan være med og stemme frem det julemotivet du liker best – så følg med!

Myke hilsener fra
Lambi

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.