– Buhu, Star Wars er kjedelig

På NRK sine nettsider leste jeg en merkelig kjedelig kronikk av skuespiller Ole Christian Gullvåg, hvor han ettertrykkelig forteller hvor kjedelig han syns Star Wars er. Og det er han selvsagt i sin fulle rett til å mene. Han om det. Vet om flere som ikke liker Star Wars, men de skriver ikke kronikk om det. Jeg har faktisk venner som ikke liker Star Wars – dem er jeg bare på hils med. Neida. Joda. Neida.

Kjære, Ole Christian Gullvåg. Du fremstår som en person som er troendes til å dra frem støvsugeren på fest, bare fordi gjestene begynner å snakke om et tema du ikke har et forhold til eller liker.

At denne kronikken din ikke bare er et blogginnlegg på nok en blogg jeg ikke leser, skjønner jeg ikke. At NRK skulle legge denne teksten på forsiden av deres nettsider er rarere enn Ewok, Chewbacca og Jabba the Hut – til sammen! Men så håpte de vel at en eller annen liksom-jedi skulle skrive et motsvar. La meg være den nyttige idioten.

Tåpelige argumenter
De tre punktene du slår i bordet med er så meningsløst idiotiske. Det finnes mange gode grunner for å ikke like Star Wars, men at det foregår i verdensrommet er definitivt ikke en av dem. Det er liksom poenget. Det er som å si at man ikke liker haifilmer fordi dem handlingen utspilles i havet. Unntaket her er selvsagt Sharknado, der dem er i luften ved hjelp av flere tornadoer.

Buhu, Star Wars er så kjedelig fordi de har så mange rare skapninger.
Jeg lo høyt. E.T. lo også. Han ringte meg. Det som har fascinert mennesker mest, etter hva meningen med livet er (42), er om det finnes liv der ute (les: verdensrommet). Så sant du ikke spesifikt tenker på Jar Jar Binks. Han hater jeg også. Det gjør de fleste som elsker Star Wars.

Å nei, Star Wars har merkelig sjargong. Boring!
Catchphrases som har underholdningsverdi dersom de leveres i rette øyeblikk i sosiale sammenkomster. Hvilke filmer har ikke slike? Til og med Forrest Gump har det. Nå vet jeg ikke om du kategoriserer han også som en merkelig skapning og syns derfor også den filmen er kjedelig. Hvis du syns alle filmer som har slike sitater er kjedelige, så liker du ingen filmer. Punktum. Da sier du heller det; Alle filmer er kjedelige.

Med disse tre punktene utelukker du ikke bare Star Wars, men flere genre innen film. Du minner meg litt om Marvin, den deprimerte roboten i A Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. En klassiker du nok ikke har sett eller liker, siden den hovedsakelig har handling i rommet, har rare skapninger og definitivt merkelig sjargong. 42.

Det er trist at du måtte lyve til dine venner om Star Wars for å være «en del av gjengen», det skal ikke være nødvendig. Og se på det store bildet. Som ungdom spilte du en rolle. En karakter som likte Star Wars, til tross for at du ikke likte det, men kanskje den erfaringen hjalp deg på vei til yrket ditt i dag.

Og bare så det er sagt; Jeg syns den siste Star Wars-filmen er kanonfet og veldig underholdende, men jeg er uenig i at den er like god for noen som ikke har sett Star Wars før. Her er så mye minner og referanser fra de tre første filmene (altså episode 4,5 og 6), at uten dem vil du miste mye av filmen.

Men jeg skal avslutte. Du gjorde det med tre forslag til hva Star Wars burde gjøre, jeg gir deg tre forslag:

Tre forslag til Ole Christian
Nummer én: Slutt med å se ting du ikke liker.
Nummer to: Slutt med å gjøre narr av folk som liker ting du ikke liker. Det er smålig.
Nummer tre: Skriv tingene dine på en blogg. Det leser jeg nemlig ikke.

Yippee ki-yay, motherfucker!

14 Replies to “– Buhu, Star Wars er kjedelig”

 1. Du store min.

  Jeg beklager hvis jeg har støtet deg.

  Jeg synes du leser kronikken på en merkelig måte. Hvor i teksten gjør jeg narr av folk som liker ting jeg ikke liker?
  Forøvrig: å foreslå til StarWars at de skal slutte å ha en handling som foregår i verdensrommet, er jo helt åpenbart et tåpelig forslag. Og dermed humor. Det er det som gjør teksten litt morsom, synes nå jeg. Og det synes tydeligvis NRK ytring også. Det er jo mer et kåseri enn en kronikk.
  Ikke sikkert alle synes det er god humor, det får så være, men tror du virkelig at jeg mener StarWars burde slutte å være i verdensrommet, bare være på jorda, og heller bare kalle filmene for “Wars”? Jeg mener jo ikke det.
  Det ligger jo litt humor i å henvende seg til tidenes største og mest suksessrike filmserie, og høflig anmode dem om å endre et av grunnpremissene sine, fordi lille jeg kjeder meg. Det er jo innlysende humoristisk ment.

  Det forbløffer meg at du tar sånn på vei, og mange med deg.

  Hvorfor NRK velger å publisere den får du nesten spørre dem om. Det er ingen der som skylder meg en tjeneste hvertfall, så jeg tror det skyldes rett og slett at de synes teksten var litt festlig.
  Er noen som synes det også. Til og med enkelte som liker Starwars skjønte at dette var skrevet med glimt i øyet, og til og med en teskje kjærligjet til en sjanger jeg ikke digger, men har respekt for.

  Til slutt; jeg tar til meg rådene dine. Tusen takk.

  Og her får du ett av meg: ikke anta så mye om folk du ikke kjenner eller aner noe om. Det kan jo være feil. Jeg støvsuger ikke på fest. Med mindre noen setter på StarWars. 🙂

  God jul:)

  1. Hahaha, og mitt innlegg er et like humoristisk forsøk på det motsatte. Verken jeg, eller noen andre Star Wars-fan, tok oss nær av innlegget ditt. Hvis noen gjorde det får det være deres problem.

   Jeg så humoren i innlegget ditt (sånn i tilfelle du ikke trodde det), og følte du fortjente et tilsvarende tullete svar.

   Ha en riktig god Star Wars-fri jul.
   André

   1. Jeg skjønner. Tolket det som at du ikke skjønte at jeg tullet, siden du følte behov for å svare på tull.

    Men ok.

    Og jo, maaaange har tatt seg nær av det. Men godt å høre at det ikke gjelder deg. Hadde ikke trodd deet skulle vekke så sterke følelser i folk.

    Sånn er det.

    OC

    1. Håper ikke du har fått for mye dritt pga. kronikken din – jeg lo ved flere anledninger – og jeg håper ikke mitt svar har støtet deg – det var ikke hensikten.

     Det er ikke lov å svare alvorlig på tulle-tweets, tulle-kronikker o.l. Dette er en uskreven regel jeg selv er tilhenger av, derfor svarte jeg heller på en humoristisk måte – mener jeg selv da. Men ser jo på kommentarene som kommer inn at andre ikke ser det humoristiske i svaret mitt, på samme måte som Star Wars-fans ikke ser det humoristiske i ditt. Humor er vanskelig, og det er som jeg sier; Man kan ikke underholde alle.

     Håper ikke jeg har fornærmet deg, som noen mener. Hvis det er tilfelle skal jeg både moderere og beklage.

     1. Herrefred, nei. På ingen verdens måte;)

      Jeg tolket svaret ditt til å ta starwars i forsvar. Som jeg synes var unødvendig for en såpass harmløs ytring fra min side. Jeg har tidligere ikke svart noen av kommentarene, men når ditt var så utførlig så fikk jeg plutselig lyst.
      Men når det er sagt, har ditt svar vært det morsomste jeg har lest av alle rare ting jeg har fått de siste dagene. Særlig delen med den deprimerte roboten, da lo jeg godt:)

      Så ingen skade skjedd.

      God jul, og alt godt,

      Ole Christian.

 2. Bare så det er helt klart, så ble han bedt om å skrive kronikken av NRK på bakgrunn av en tweet han hadde skrevet.
  Han skriver en kronikk om at HAN synes at SW er kjedelig, han gjør ikke narr av andre som liker det, men du går derimot til personangrep…
  Får håper du følte deg litt bedre av det da… Person og sak, ukjent tydeligvis. God jul!

  1. Personangrep? Javel…

   Svaret mitt er ment å være tilsvarende tullete som kronikken hans. Hvis han mener at dette er et personangrep skal jeg både moderere og beklage umiddelbart, for det er absolutt ikke min intensjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *