De tre fetterne «Ronny»

Det var en gang tre fettere som skulle til Bergen sentrum for å deale, og alle het «Ronny», fordi de har bedt om retten til å være anonyme. På veien var det en bro over et sund som de skulle over, og under den broen gjemte det seg narkotikapoliti fra Vest politidistrikt, alle sammen, med øyne som lyste arbeidsskyhet og med nesen ned i en selvhjelpsbok.

Først kom den første fetteren «Ronny» og skulle over broen. Tripp trapp, tripp trapp, sa det i broen.

– Hvem er det som tripper på Puddefjordsbroen, skrek bergenspolitiet
– Å, det er bare «Ronny». Jeg skal til Bergen sentrum med masse narkotika for å gjøre meg rik, sa «Ronny», han var så tøff i kjeften.
– Nå kommer vi og tar deg, sa politiet
– Å nei, dere vil ikke ta meg. Jeg har så mye narkotika, og et doplager i Fyllingsdalen så stort at jeg kan gi narkotika til alle i hele byen. Tenk på all jobben for dere da, svarte «Ronny». Ta heller fetteren min, han har ikke så mye.
– Etterforskning, overtid, papirarbeid … Godt poeng. Så gå da, sa bergenspolitiet

Etter en liten stund kom den andre fetteren som het «Ronny» og skulle over broen. Tripp trapp, tripp trapp, sa det i broen.

– Hvem er det som tripper på Puddefjordsbroen, skrek bergenspolitiet
– Å, det er bare «Ronny». Jeg skal til Bergen sentrum med en del narkotika for å gjøre meg litt rik, sa «Ronny», han var litt tøff i kjeften.
– Nå kommer vi og tar deg, sa politiet
– Å nei, dere vil ikke ta meg. Jeg har såpass mye narkotika, og et doplager i Fyllingsdalen så stort at jeg kan gi narkotika til alle i en hel bydel. Tenk på all jobben for dere da, svarte «Ronny». Ta heller fetteren min, han har ikke så mye.
– Etterforskning, overtid, papirarbeid … Godt poeng. Så gå da, sa bergenspolitiet

Det gikk en stund til, og så kom omsider den tredje og siste fetteren «Ronny» slentrende over broen. «Trip» trapp, «trip» trapp, sa det så vidt i broen.

– Hvem er det som tripper på Puddefjordsbroen, skrek bergenspolitiet
– Å, det er bare «Ronny». Jeg skal til Bergen sentrum i håp om å kjøpe en liten brukerdose.
– Nå kommer vi og tar deg, sa politiet
– Ja, bare kom dere. Jeg har jo ingenting. Ingen narkotika, ingen doplager. Kun en femhundrelapp for å kjøpe meg en dose – kun til meg. Skader ingen. Kun meg selv, stotret «Ronny».

Og så kom politiet, alle mann, og la den narkomane «Ronny» i bakken. Fem mot én er greit, sa bergenspolitiet. Deretter kastet de han i kasjotten, ga han en bot og ga hverandre en high five for en godt utført jobb for én arrestasjon uten spesielt mye ressurskrevende politiarbeid.

Deretter gikk politiet under broen igjen og fortsatte å gi blaffen.

De to første fetterne gjorde seg så rike at de ikke orket å gå hjem igjen, de tok drosje. Og ikke er de tomme for narkotika ennå, men kun den siste fetteren forfølges av bergenspolitiet.

Og snipp snapp snuten, så er respekten for narkotikapolitiet i Vest politidistrikt ute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *