Ikke del alt. La noe være privat.

Syns du bildet av ungen din tilsølt og med mat rundt hele munnen er søtt? Du er muligens den eneste.

Stadig vekk dukker det opp slike bilder av unger – noen fra venner, og noen fra venners venner – på Facebook. Jeg tenker: «Hvorfor? Hvorfor i all verden deler du det?!» Tviler på at du ville lagt ut tilsvarende bilder av ektemannen din eller konen din. Ikke gjør det mot ungen din heller. Barnet ditt fortjener ikke det.

«Internettet fanger» er det nye «bordet fanger». Er det først lagt ut er det så å si umulig å fjerne. Så blir ungen din eldre og kommer seg på internett og finner disse bildene av seg selv. Det tror ikke jeg han eller hun syns er veldig gøy. Det hadde ikke du heller.

Og joda, jeg har muligens noen slike bilder av mine egne barn – for det er jo søtt. For meg. Og moren. Og et gøyalt minne fra da barna var små. Men de er i et album, og ikke delt til hele omverden. Det syns ikke jeg vi har rett til.

Sett da at når ungen din blir eldre og du gammel. Hva om de da plutselig legger ut bilder av deg, uten din viten. Kanskje du er senil. Kanskje du er ute av stand til å ta vare på deg selv. Det blir gøyalt det! Om 20-30 år håper jeg de tar hevn og legger ut slike poster som for eksempel:
Skjermbilde 2015-11-02 kl. 21.45.34

Gjort til latter for alle. 

Skjermbilde 2015-11-02 kl. 21.56.02

Kom an igjen! Det er søtt, vel?

Skjermbilde 2015-11-02 kl. 21.59.47

Det klassiske sovebilde som bare smelter et hvert barns hjerte.

Personlig skjuler jeg alle – uten unntak – som legger ut slike bilder av ungene sine. Kanskje jeg er sær, men jeg trenger ikke å se det. Jeg vil ikke se det. Det tror jeg mange er enige i.

Ikke del alt. La noe være privat.
(PS! Bildene er skamløst rappet fra internettet, noe manipulert)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *