Ikke få meg tiltalt for uaktsomt drap, takk

I dag, 16. oktober, er det Refleksdagen

Jeg er en relativt lat fyr, går lite og sykler mindre. Tar igjen alt ved å kjøre bil, så det blir det en del av. Kjøre barn til og fra skole/trening, kjøre til og fra møter, opptredner og lignende.Mesteparten av kjøringen foregår på morgenen og ettermiddag/kveld, de som nå begynner å bli nokså mørk. Anser meg selv som en fornuftig og oppmerksom sjåfør, og har per dags dato ikke verken kollidert eller kjørt på noen. (Famous last words). Jeg ønsker for øvrig heller aldri å verken krasje eller å kjøre på noen, forstå det den som kan. Og det er her jeg gjerne vil be dere fotgjengere om litt hjelp.

Jeg vil ikke, og har heller ikke tid til, å bli siktet for uaktsomt drap fordi jeg kjører ned noen iført mørke klær som tror at auraen deres lyser opp området rundt dem, der de tusler seg rett over veien. I går kveld skjedde nesten akkurat det. En voksen kvinne i mørk kåpe tusler seg over veien, 20 meter fra et fotgjengerfelt. Hun fortjente nesten en pris, en såkalt Darwin-award. Jeg hadde, i verste fall, blitt premiert med en siktelse for uaktsomt drap. Det hadde vært så dårlig gjort av deg, kun fordi du på død og liv (pun intended) skal gå ute i mørket uten refleks.

Ikke bare hadde jeg gjort dine barn morløs, men hva med mine barn – og resten av familien min. Og selvsagt; Hva med resten av din egen familie. For det kan hende denne kvinnen har barn, men fortsetter hun slik har ikke barna en mor. Og det kan godt hende hun ikke sender barna sine ut, uten at dem har på seg refleks. Og det er veldig bra, men det gjør ikke henne mer synlig i høstmørket likevel.

En refleks er en veldig billig forsikring, og redder liv. Utbetaling skjer i den form at du ikke blir påkjørt og du får komme trygt frem til dem som du er så glade i. Og er du glad i livet generelt sett, bør det å ikke dø i seg selv være en utbetaling du skal se deg veldig fornøyd med. Nå gikk jo akkurat gårsdagens situasjon bra, takket være en bråstans. Men tvil ikke, bilen min på nesten to tonn ville vunnet den duellen. Men vi begge hadde kommet ut av det som tapere.

Så bruk hodet, bruk refleks. Jeg skal gjøre det jeg kan for å fortsette med å kjøre både oppmerksomt og fornuftig, men jeg blir veldig glad dersom du som fotgjenger kan hjelpe til – ved å ta på en refleks.

Leave a Comment

Your email address will not be published.