Ikke i rute

Hei, Fram

Siden dere ikke klarer å gi annet enn et automatisert svar på e-post siden 22. november, så publiserer jeg det heller her. Fordi; I morges skjedde det igjen.

Den 22. november ble jeg vitne til at en lite våken bussjåfør dundrer gjennom et overgangsfelt, ved en skole, der en jente holder på å gå over. Det hele gikk så fort at jeg ikke engang rakk å bruke bilhornet, da jeg kom hjem sendte jeg følgende melding via kontaktskjemaet på Fram sine nettsider.
_____
Hei

I dag tidlig, tirsdag 22. november, kjørte jeg min sønn til skolen. Da jeg skulle ut igjen på veien var det litt trafikk, så jeg ble stående å vente litt. Til venstre for denne utkjørselen fra Lerstad skole er et overgangsfelt, beklageligvis ikke et opplyst et – men det har alltid vært der. Klokken 08.24 kommer en buss fra dere [Lerstad – Moa] dundrende gjennom overgangsfeltet, på vei til Moa, i det ei jente holdt på å gå over veien! Flaks for henne – og dere – var hun såpass våken at hun så at bussen ikke kom til å stanse.

Vet at det er nokså mørkt ute, og alle kan være litt trøtte på morgenkvisten, men vær så snill; kjør forsiktig.

Det ringer inn på skolen 08.30, så i det tidspunktet er det en del barn som skal til skolen og over dette overgangsfeltet. Ser ut som det kan være på sin plass å minne deres ansatte på at selv om kanskje ikke deres barn går på akkurat den skolen, så er det noen andre sine som gjør det. Vi vil heller ikke miste noen.

mvh

André Ulveseter
_____

Dere får unnskylde den relativt fine tonen i tilbakemeldingen min, men den første jeg skrev rasende forbanna måtte jeg slette.

Da kom denne rimelig kjapt.

frammr2
Men; det eneste denne sier er «Gratulerer, du klarte å sende meldingen og vi har klart å sette opp en regel i e-postprogrammet vårt som klarer å sende disse svarene ut automatisk». Jeg forventer ingen lang forklaring eller beklagelse, men en indikasjon på at et levende vesen faktisk har lest mailen ville gjort seg.

Siden jeg ikke hørte noe mer, glemte jeg av hele saken. Så strategien deres med å liste seg rundt tilbakemeldinger fungerer jo relativt greit for dem. Helt til i dag. For i morges skjedde det igjen!

Så; Kjære, Fram.
Siden dere ikke gidder å lese eller svare på tilbakemeldinger – håper jeg sosiale medier gjør slik at dere ikke kan unngå å se denne: TA DET LITT MED RO!

[UPDATE: 06.12, Kl. 14.00]
Innlegget er lest over 5000 ganger på 5 timer og da kom omsider svar fra Fram
fram_2016
Så da fikk i det minste sjåføren og operatøren beskjeden min, som alt i alt var det viktigste med dette. Fordelen nå er at nå vet jeg at de fikk meldingen, og at den ble lest og behandlet av et levende, pustende og virkelig menneske.

Skjønt jeg er usikker på hvor seriøst sjåfør og operatør tok meldingen siden det fortsatt er et problem.

Håper de også kan sende ut en liten påminnelse til samtlige sjåfører og operatører (som jeg svarte dem med på Twitter).

Tusen takk for engasjementet!

Det har kommet my tilbakemeldinger fra folk, og mange kjenner igjen slik kjøring fra bussjåfører. Har du en tilsvarende eller annen negativ erfaring av bussene i Møre og Romsdal? Send Fram en klage (og post det i sosiale medier, for det er visst det som må til). Jo flere klager, jo større sannsynlighet for at det har noe effekt: http://frammr.no/Kontakt-oss/Kontaktskjema

Barn, spesielt på vei til skolen, kan finne på å løpe over veien når bilene i én retning stanser. Barn er uforutsigbare, man skal se for seg ulike scenarioer i slike tilfeller. Ikke dundre bussen i 50 km/t gjennom et overgangsfelt rett før skoleklokkene ringer inn til første time. La oss virkelig håpe at det ikke er en faktisk påkjørsel er som må til for at dere forstår alvoret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *