Men EB TeleTerminaler var ikke døde

Et opphold på Hardanger hotell i Odda er mer enn bare et hotellopphold, det er en tidsreise – til slutten av 80-tallet.

Til tross for litt kluss med hotellbestillingen ordnet den hyggelige fyren i resepsjonen opp, og jeg fikk et rom. Ikke et «superior-rom» som visstnok var bestilt i utgangspunktet, men et et ordinært rom. Og ordinært var det – hvis du bor i 1988. Skulle gjerne sett hvordan et «superior-rom» på Hardanger hotell ser ut. Skal sies at jeg bor mye på hotell, siden jeg de siste årene har reist rundt med foredraget mitt om særskriving rundt om i hele landet, og jeg er nok blitt for godt vant. Bodd på mange gode hotell, flotte hotell, dårlige hotell, skumle hotell og skuffende hotell. Men dette…

6

Det var som å komme inn på internatrommet mitt på Voss på begynnelsen av 90-tallet, med unntak av to ting; TV og ferdig oppredd seng. Veggene er av fargen hvit, minus kanskje 10 års gulning. Her har de virkelig spart på luksusen. Men pluss for parkett på gulvet, da. Det er, bortsett fra TVen, det nyeste på rommet.

Bordet, like vaklende og ustødig som kontorstolen, er hentet fra et hvilket som helst bruktbutikk. Men, oppå bordet står en tastafon fra EB Teleterminaler! Disse fantastiske telefonene som kom inn i hjemmene våre på slutten av 80-tallet. Husker da foreldrene mine byttet ut den tradisjonelle skivetelefonen, den man måtte sette av en ettermiddag for å ringe et nummer med. Som for all del var en positiv ting, fordi det var rimeligere å ringe etter klokken 17.00, men med disse fantastiske tastafonene gikk ringingen unna som olja lyn (egentlig usikker på hvor raskt et olja lyn egentlig er, men fort gikk det.)

2

Venner, som ennå ikke hadde fått denne i hus, kom på besøk bare for å se denne fantastiske oppfinnelsen, og for å prøve å ringe med den. Ingen trodde sine egne øyne – verden var blitt en ny plass.

Jeg var rimelig sikker på at disse, som fasttelefonen stort sett er, var utdødd. Men ikke i Odda. Der har tiden, i alle fall på rommene på Hardanger hotell, stått stille siden 1988. Eneste jeg noen gang har brukt en hotelltelefon til er å bestille vekking, så i og med at vi alle går med vekkerklokkefunksjoner på mobiltelefonene våre kan de vel trygt pensjonere disse også. Men for all del, et hyggelig gjensyn.

Badet, en historiereise i seg selv. Her har ikke verken flis eller fuge sett vedlikehold siden de ble satt opp, lagt ned og fuget. Bruk sko er et tips.

8

Dusjforheng, av typen som ikke når helt ned til gulvet, forårsaker ofte at hele baderomsgulvet blir fullt av vann når man dusjer. Men ikke her, her har de løst det på en veldig snedig måte. Gulvet er så skjevt at man må sette sjøbein når man skal ta morgenstellet. Well played.

Merk dere også blandebatteriet, det er av den typen som enten gir morderisk kaldt vann eller tredje grads forbrenning. Finner du den millimeteren som gir en grei mellomting bør du levere inn en Lotto-kupong i samme slengen.

10

Ellers kan jeg også informere at pappveggene mellom rommene er like lydisolerende som luft, og har hatt gleden av å være flue på … på andre siden av veggen som fikk med seg hele telefonsamtalen han hadde. Usikker på om det var på tastafonen.

Vinduet på rommet er like tett som en sil, og man får den fulle opplevelsen av å være passiv røyker når folk stiller seg utenfor nede for å ta seg en røyk. Livet smiler.

En liten tur i gangen, er en teppelagt opplevelse – ikke ulikt Ondskapens hotell.

12

Men; det er to ting jeg mener er viktig for et hotell. Og der leverer faktisk Hardanger hotell.
1) God seng, akkurat passe hard/myk
2) Dusjhodet. Mange hotell bruker millioner på oppussing, men kun rundt 13,- på elendige dusjhoder. Hardanger hotell har, til tross for vann av sjokkerende temperaturer, skikkelig dusjhoder.

Alt i alt en hotellopplevelse – ikke noe mer, ikke noe mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *