Roboshark – phone home (Anmeldelse)

roboshark

Jeg er over gjennomsnittet glad i haifilmer, skal innrømme det. Og når «Roboshark» ble presentert for en liten stund tilbake tenkte jeg «Den skal jeg se. Og jeg tipper er ræva».

Vel, nå har jeg sett den – og ja, den var ræva.

Ikke at denne type filmer skal være annet enn ræva. Ingen som begynner på et filmprosjekt som heter «Roboshark» uten over å være klar over at dette, dette blir ræva. Det vil si; Jeg håper ingen gjør det.

De prøver seg på meta-humor, masse meta-humor, og refererer til andre filmer. Og ja, tittelen på dette blogginlegget er en av referansene i filmen. Eneste jeg faktisk tok meg selv i å smile på var en Star Trek-referanse (for ja, jeg er også Star Trek-fan. Nørd!) og en «False flag operation»-link. Men de prøver, prøver hardt, prøver nok for hardt, på å lage humor. Skal man lykkes med slikt trenger man skuespillere – og gjerne skuespillere med timing. For det har dem… ikke. Og manus. Manus har dem nok, men de kunne trengt et bedre manus.

Plot:
Et romskip (Ja, en god haifilm starter ofte med det) skyter ut noen sonder mot jorden. En av dem (det er tre totalt) lander i havet og blir spist av en hai (en hai som er animert med teknologi fra 1996) – og vips «Roboshark» er et faktum.
Godt nede på jorden – eller i vannet (og kloakken) – begynner reisen hjem igjen. (Så man stiller jo seg spørsmålet «Hva pokker skulle du her i utgangspunktet?»)

En familie på tre:
Mor (Værmeldingsdame, som er utrolig slitsom)
Far (Jobber med å overvåke kloakksystemet)
Datter (Skoleelev med stor interesse for sosiale medier). Og tro det eller ei, Twitter og sosiale medier er vesentlige faktorer i denne filmen.

En redningsmann sendes inn, og det er ingen andre enn Bill Gates – eller Bill Glates som han heter i filmen. Og nei, selv ikke det er ikke spesielt gøy. En og annen referanse – spesielt den om global oppvarming – som er litt gøyal.

US Army er som vanlig til stede, og er som alltid «trigger happy» og helt idiot i hodet. Klisje, og gjør ikke filmen bedre. Kamikaze-hendelsen var litt artig, men mest fordi det var så utrolig dårlig laget.

Denne filmen viser hvor viktig det er å ha en Twitter–konto – for du vet aldri hvem (eller hva) som kan komme til å følge deg der. Og kanskje redder du verden via Twitter – eller en robothai. Hvem vet?

Kan ikke si at jeg anbefaler denne haifilmen noe særlig, men liker du ræva filmer som prøver å være parodisk, på en parodisk måte, så skuffer ikke denne. Den har alt; Dårlige effekter, dårlige vitser, dårligere manus, dårlige skuespillere, dårlig plot – rett og slett dårlig.

Vent dere «Robopuppy» – det er nok oppfølgeren.
Terningkast: Skyt meg i trynet.

2 Comments

  1. This movie sucks ass.

Leave a Comment

Your email address will not be published.