San Andreas Quake – en filmanmeldelse

Skjermbilde 2015-05-26 kl. 03.03.33Det er ingen tvil om at filmen tar opp et veldig aktuelt, tatt katastrofene i Nepal i betraktning, og skremmende tema. Nemlig; Jordskjelv.

Likevel begynner man, etter et lite stykke inn i filmen (ca. 7 minutter), å heie på jordskjelvet. Man håper at naturkatastrofen tar med seg alt av «skuespillere» og kamerateam ned i sprekker og avslutter denne torturen lenge spilletiden på 90 minutter er passert. For dette er sørgelige greier. Du verden. «The world split in two» er catch-phrasen til denne filmen, men det er noe helt annet som er delt i to denne filmen er; Ræva!

En geolog (som tydeligvis gjorde en bommert i 2008) har funnet en måte å forutsi jordskjelv, men på grunn av den bommerten i 2008 hører selvsagt ingen på henne. Big mistake. Huge! (filmen altså)
Så kommer jordskjelvet. Ikke mindre enn 12 på Richters skala, faktisk. Og dermed er helvete er løs. (filmen altså)

Dette er en lavbudsjettsfilm (håper jeg), for her stryker samtlige skuespillere til de grader. Dersom noen av dem faktisk har hatt skuespillerundervisning bør de kreve pengene tilbake umiddelbart. Og den som har skrevet dialogen til denne filmen bør komme seg ut mer, og snakke med folk, for å se hvordan det virkelig fungerer. Det er faktisk så pinlig til stunder at det anbefales å ha en pute innen rekkevidde, alternativt en pistol.

Effektene i filmen får du kjøpt på Nille – ligger i tilbudskorgen. Det er nok ikke alltid lett for skuespillere å vite når skjelvene er, og når de skal late som om de mister balansen, når de ikke ser når kameramannen som rister på kameraet. Noen fikk det med seg, noen ikke. Alltid like gøyalt. Alltid like teit.

Og dette må nevnes; Da flodhesten kom – da lo jeg. Som om ikke et jordskjelv på 12 er overraskende nok. Her skyter de animasjonsteknologien tilbake til 1998, og for å være helt ærlig; Den «flodhesten» burde fått drept en av de to hovedrolleinnhaverne, gjerne begge. Da hadde filmen blitt betraktelig kortere – og bedre.

Det er så mye galt i denne filmen. Alt er galt i denne filmen. Hadde dette vært et forsøk på en humor-spenningsfilm hadde man sett litt gjennom fingrene – og ikke i en pute. Det er ingen tvil om at dette er et seriøst forsøk på å lage en spennende film om jordskjelv. Og det er heller ingen tvil om at de feiler til de grader.

Ser du denne filmen har du kastet bort 90 minutter av ditt liv. Én og en halv time du kunne brukt så vanvittig mye mer fornuftig, som f.eks. å barbere deg med en rasp. Til og med en Brann-kamp er mer spennende enn dette – og det sier litt.

Terningkast: Åndssvak.

Filmprodusenter, gå hjem – dere er fulle!

One Comment

  1. Da styrer eg unna denne filmen, takk for tips! Fikk humret litt også, litt gøy med skikkelig slakt en gang iblant:)

Leave a Comment

Your email address will not be published.