Sharkenstein

Glem Sharknado 1, 2, og 3. Glem Sand Sharks. Glem Snow Sharks. Glem alt du trodde du hadde sett av hai-filmer – Sharkenstein er her!

skjermbilde-2016-09-12-kl-15-06-53

Skulle gjerne kalt dette en filmanmeldelse, men da må jeg strekke meg langt til å putte dette skaperverket inn i kategorien: Film. Det vet jeg ikke helt om jeg klarer.

Personlig har jeg aldri vært så veldig flink i matematikk, og ligninger er kanskje det jeg er dårligst på. Men hadde man fått oppgaver på skolen, som: Hvis du har en filmidé basert på nazistenes hemmelige eksperimenter, en del venner som ikke kan skuespill, null forståelse for menneskelig dialog, overraskende mange pinlige pauser, $30 til effekter – og du har tidenes selvironi. Hva kan du da lage? Svaret: Sharkenstein

Jeg elsker dem som har laget denne. Herregud så fantastisk denne er – gjennomført fantastisk. Og det er akkurat dette som skiller de dårlige hai-filmene fra de gode gode hai-filmene. Neida, jeg bare kødder – denne filmen er helt horribel. Men det positive er at den er gjennomført horribel. Og Mark Polonia, som har laget denne, skal jeg absolutt se mer av.

Min personlige favoritt er den gale professoren, Klaus, med den helt horrible tyske aksenten. Du milde skaper. Og hvordan får man det til å se ut som at man reiser langt med båt? Bruk det samme klippet tre ganger. Da sparer du på lagringsplass og tid. Gi «skuespillerne» gjerne flere roller. Da sparer du også mer på allerede ubetalte skuespillere. Jeg har veldig lyst til å være med på et slikt prosjekt. Ring meg gjerne, Mark.

Jeg vet at de aller fleste ikke kommer til å se denne, hovedsakelig fordi den aldri kommer på kino, TV eller VHS. Og bra er det. Det sparer dere 1 time og 13 minutter på. Dette er tid som kan brukes på vanvittig mye bedre ting; f.eks. waterboarding på deg selv. Dessverre har jeg en slags lidenskap, eller hjerneskade når det kommer til splatter-/haifilmer, og nå er det altså gått så langt at jeg har sett en Frankstein-hai voldta en tidligere pornomodell. FML.

sharkenstein

Skrev innledningsvis, i ligningen, at de hadde $30 til effektene i denne filmen. Det var en overdrivelse. Det er maks $10 – inklusive frakt. Men slike filmer gir håp til kommende generasjoner: Du trenger verken penger, gode ideer eller skuespillere for å lage film. Du kommer mer enn langt nok med videokameraet på mobilen din, et utstoppet dyr som monster og venner uten talent.

Hitlers hjerne i en hai. Shark heil! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *