Sharknado – en filmanmeldelse

Et utmerket eksempel som viser en av konsekvensene ved global oppvarming – og viktigheten med å ha med en egen barstol.

Én, eller rettere sagt; tre tornadoer – da forårsaket av den allerede nevnte globale oppvarmingen – feier med seg 20.000+ haier inn over Los Angeles. Som om tre tornadoer ikke skulle kunne gjøre nok skade i seg selv, liksom. Hvor ofte har vi ikke fryktet akkurat dette scenarioet? Hva er mer skremmende enn fisk på land? Selv så jeg en fisk på land en gang – utrolig skremmende.

Det hele settes i gang med en suspekt handel om hai-sushi, som for øvrig ikke har noe med handlingen i filmen å gjøre, med unntak av at det er snakk om hai. Alltid greit å få inn to skurkekarakterer for å sette stemningen.

Ian Ziering, best/verst kjent fra Beverly Hills 90210, spiller hovedrollen – en avdanket surfestjerne med det passende navnet «Fin» (finnen; anmelders anm.). Han driver nå originalt nok en restaurant/bar som tilfeldigvis blir det første stedet som blir truffet av denne fryktinngytende haitornadoen. Med seg på laget har han en god samling av skuespillere som gjør at han selv fremstår som en drivendes dyktig skuespiller. Det krever i alle fall en del å spille så dårlig som samtlige i denne filmen. Fin har selvsagt også en vanskelig, og temmelig irriterende, eks-kone samt en tenåringsdatter som bare er helt «Talk to the hand» han føler for å redde. Takket være en og annen hushai overbeviser han dem begge til å bli med. Så starter turen for å redde sønnen. Filmen er i beste fall et klassisk eksempel på et anstrengt familieforhold som ved hjelp av et regn av haier finner veien tilbake til hverandre.

På veien redder de en haug av mennesker, som nok uansett ville endt opp på en Darwin-liste en eller annen gang, og én hund – sistnevnte takket være en barstol. Vil ikke tenke på hva som kunne skjedd dersom faren fra «Hjemme alene»-filmene ikke hadde tatt med seg den.

Og ikke nok med at haiene flyr innover L.A.; De tar også over veiene. Og alle, i l alle fall med grunnskoleutdanning, vet jo at haier ikke har verken førerkort eller respekt for skilt. Som om ikke veiene er en farlig nok plass allerede.

«Sharknado» har også vitser, som skrekkfilmer flest. Og ja, «Sharknado» er plassert i genren «skrekkfilm»

«Hvorfor er det gamlehjemmet ved siden av flyplassen?» «Fordi gamle ikke kan høre.» er en av vitsene som løser opp den fryktelig spennende handlingen.

I denne filmen har de også spart på alt. Og det er nokså utrolig hvor dårlige effekter lite penger kan kjøpe, men de står i det minste i stil med skuespillerkarakterene – og vi lærte jo i mattetimene at minus og minus blir pluss. Skjønt jeg tror nok regissøren av denne filmen kanskje dro den ligningen litt for langt.

Jeg skal ikke røpe for mye av verken handling, da den ikke har noen – eller utfallet i denne filmen, men sluttscenen viser gleden av å bli født på nytt, samt at man kan, i et regn av haier, møte på den samme haien to ganger. Hvem hadde trodd det?

Jeg har gitt denne filmen 85 minutter av mitt liv, og kan fortelle at jeg har sett YouPorn-klipp med bedre handling enn dette. Har du likevel 85 minutter å avse, er utskiftning av nylonshår på tannbørsten din et ekstremt mye bedre alternativ enn å se denne filmen

Terninkast: NA.

Fin. (som i den franske betydning; Slutt)

Har også sett «Sharknado 2 – the second one»

One Comment

  1. Pingback:– Sharknado 2 – en filmanmeldelse til

Leave a Comment

Your email address will not be published.